Google Analytics in statistika spletne strani

google_analytics_thumb

Vodič vam prikaže, kako dobiti in dodati kodo, ki jo ponuja Google Analytics za vodenje statistike o obisku in obiskovalcih vaše spletne strani. S statistiko dobite podatke o tem, koliko ljudi pride na vašo spletno stran, koliko časa se zadržujejo na vaši spletni strani, iz kje pridejo, ...

 

Poleg že omenjenih informacij dobite tudi podatke o vrsti internetne povezave, ki jo imajo obiskovalci, izveste iz katerih držav prihajajo, kakšno resolucijo uporabljajo, kolikokrat pridejo na vašo spletno stran, koliko strani pregledajom, katere ključne besede so uporabili, da so preko brskalnikov prišli na vašo spletno stran itd. itd.

 

Edina pomankljivost Analyticsa je to, da ne moreš videti statistike razvrščene po urah, ki bi ti povedale, kdaj na vašo stran pride največ oz. najmanj ljudi.


Google Analytics je zelo uporabna aplikacija za vodenje statistike spletne strani, če pa to statistiko znate interpretirati in si z njo pomagati pa še toliko bolje.

 

1. Prijavite se v Google Analytics. Če še nimate gmail računa se najprej registrirajte.

google_analytics2. Kliknite Add new account.

nov_racunKliknite Sign up.

sign_up3. Izpolnite podatke o strani in kliknite Continue.

vpis_strani4.
Izpolnite podatke o sebi (Priimek, ime, država) in kliknite Continue.

5. Preberite pogoje o uporabi (če se vam da) in označite kvadratek pri besedi yes. S tem potrjujete, da se strinjate z zgornjimi pogoji. Nato kliknite Create New Account.

kljukica6.
Označite vso kodo, ki vam jo Google Analytics ponudi in jo kopirajte ter prilepite v svojo .html oz. .php datoteko točno nad značko </body>.

koda_za_statistiko
klik7.
Ko boste svojo kodo vstavili v svojo spletno stran (nad </body> oznako) se bodo podatki začeli zbirati in še isti dan boste lahko videli statistiko svoje strani.

google_analytics

 

*Če želite spremljati statistiko spletne strani moje-mesto.com se naročite na novice.
{jgototop}{/jgototop}

Vsi vodiči so na voljo BREZPLAČNO!
Pišite mi

Želite mnenje ali pomoč pri vašem projektu?

Pišite mi in bom pomagal, kakor bom v tistem trenutku lahko.