Zvezdnato nebo

Vodič o tem, kako narediti zvezdnato nebo.

To naj bi bil naš končni izdelek:

 

 

1. Naredite nov dokument. Moj bo velikosti 450 x 300. Vzemite Paint Bucket Tool :gs: in ga pobarvajte na temno modro (#172A7A).

2. Sedaj iz orodjarne uporabite Burn Tool :os:. Čopič naj bo v obliki listov. Z Burn Toolom potemnite tiste dele, ki naj bi bili temni. Exposure naj bo okoli 40% in 45%.

 3. Sedaj iz orodjarne uporabite Dodge Tool :o:. Čopič naj bo znova v obliki listov. Exposure naj bo med 40% in 50%. Z Dodge Toolom pobarvajte tiste predele, ki hočete, da so svetli. Če se vam zdi, da ste z Doodge Toolom pretiravali še enkrat uporabite Burn Tool in popravite, kar se vam zdi, da je treba popraviti.

 4. Sedaj ustvarite nov Layer (Layer > New > Layer). Izberite Brush Tool (B) :b: . Barva naj bo bela (FFFFFF). Velikost čopiča naj bo na začetku 8 px, naredite nekaj lepo razporejenih pikic, nato dajte čopič na 12 px in še s to velikostjo naredite nekaj pikic. Te pike naj bi predstavljale večje zvezde. Opacity nato nastavite na okoli 65%.

 

 

 5. Zdaj naredite nov Layer. Znova izberite Brush Tool :b: in barva naj bo zopet bela. V tem sloju boste delali manjše zvezde. Uporabljajte čopiče velikosti 2px, 3px, 4px in pa 5px. Opacity dajte na okoli 60%. Na koncu dobite nekaj takšnega:

 


V tem vodiču ste se lahko izpopolnili pri uporabi Burn Toola in Dodge Toola ter izvedeli, kakšno vlogo ima pri vsem tem Exposure. Prav tako ste natrenirali uporabo čopiča in videli, kako se nastavlja Opacity. Prijetno photoshopanje vam želim še naprej!

 

{jgototop}{/jgototop}

 

Vsi vodiči so na voljo BREZPLAČNO!
Pišite mi

Želite mnenje ali pomoč pri vašem projektu?

Pišite mi in bom pomagal, kakor bom v tistem trenutku lahko.