Modra navigacija

thumb_16Vodič, s katerim naredite moder meni.

 

Vodič vam bo pokazal, kako narediti lep moder meni, ki paše na marsikatero spletno stran. V tem vodiču boste spoznali Rounded Rectangle Tool, Blending options, uporabo tipke Ctrl, upravljanje črt, Gradienta in še mnogo drugih stvari. Vodič ni prezahteven, ponuja pa polno mero znanja, zato ga resnično priporočam.

 

tutorial_16_29

 

1. Ustvarite nov dokument. Moj bo velikosti 400 x 300 px. Barva ozadja naj bo temneše sivo modre barve (#263B4F).

2. V orodjarni izberite Rounded Rectangle Tool. Radius naj bo 20 px. Vstavite mere 300 x 250 px.

tutorial_16_1
tutorial_16_2

 

3. Sedaj naredite okvir z določenimi merami in mu dodajte Layer Style. Pojdite v meni in izberite Layer > Layer Style > Outer Glow :fx: . Poleg Outer Glowa mu dodajte še Gradient Overlay in pa Stroke.

 

tutorial_16_3
tutorial_16_4
tutorial_16_5
tutorial_16_6

 

4. Sedaj pritisnite tipko Ctrl in kliknite na ikono za Layer z okvirjem. V orodjarni izberite Rectangular Marquee Tool :m: . Stisnite in držite tipko Alt ter z miško odizberite del okvirja tako, da bo na koncu ostal le zgornji del, kamor bomo napisali meni oz. navigacija.

tutorial_16_7

tutorial_16_9

 

5. Sedaj ustvarite nov Layer in sicer tako, da greste v meni in izbere Layer > New > Layer. Nato izberite Gradient Tool :g: , za način prelivanja pa nastavite iz bele v prozorno. Nato v izbranem območju (omejujejo ga mravljinci) prelijte belo v prozorno. Opacity tega Layerja pa nastavite na 12 %.

tutorial_16_10
tutorial_16_12
tutorial_16_13
tutorial_16_14
tutorial_16_156. S Horizontal Type Toolom :t: napišite meni oz. navigacija.

 

7. Sedaj vpišite še besede, ki bodo služile kot povezave.


tutorial_16_17

 

8. Zdaj izberite Line Tool in potegnite črto iz ene strani na drugo. Med vlečenjem nujno držite Shift, da bo črta zagotovo ravna. Po tem, ko potegnete črto - še trikrat istočasno pritisnite Ctrl + J, da ustvarite še 3 kopije. Črte enakomerno razporedite.

tutorial_16_18
tutorial_16_19
tutorial_16_20

 

9. Zdaj desno kliknite na vsak Layer, ki vsebuje črto in izberite Rasterize Layer. Nato kliknite Layer (s črto), ki je najvišje na seznamu in pritisnite tipki Ctrl + E, to ponovite tolikokrat, da vam na koncu ostane le en Layer s črtami. (Ctrl + E združi Layer s spodnjim Layerjem). Blend mode tega Layerja nastavite na Overlay, Opacity pa nastavite na 15 %.

 

tutorial_16_21
tutorial_16_24

 

10. Sedaj stisnite tipko Ctrl in kliknite na ikono, ki predstavlja Layer z okvirjem. V orodjarni izberite Marquee Tool (M) :m: in pojdite v meni ter izberite Select > Inverse. Nato pritisnite tipko Delete.

tutorial_16_7

tutorial_16_23

 

11. Zdaj naredite nov Layer (Layer > New > Layer). V orodjarni nato izberite Rectangular Marquee Tool :m: in označite tisto področje, ki bo služil kot gumb. Sedaj izberite Paint Bucket Tool :gs: in ''gumb'' pobarvajte belo.


tutorial_16_25

tutorial_16_27

 

12. Opacity tega Layerja nastavite na 6%.

tutorial_16_28

In to je vsa umetnost.

 

 

tutorial_16_29

 

 

Vodič vam je pokazal marsikaj in če ste ga spremljali od začetka do konca ste se marsikaj naučili. Obdelal je uporabo Rounded Rectangle Toola, Layer Style - od Stroke pa do Outer Glow. Prikazano je tudi označevanje s tipko Ctrl in označevanje na splošno (funkcija inverse). Poleg tega se vodič dotakne tudi kopiranja Layerjev in resteriziranja (posebno obliko lahko po tem spreminjaš).

 

Upam, da vam je vodič prav prišel in da se podoben meni nahaja na kakšni vaši spletni strani.

 

{jgototop}{/jgototop}

Vsi vodiči so na voljo BREZPLAČNO!
Pišite mi

Želite mnenje ali pomoč pri vašem projektu?

Pišite mi in bom pomagal, kakor bom v tistem trenutku lahko.