Obrobljen tekst

photoshop_26_thumbTekst efekt po hitrem postopku.

V tem vodiču vam bom pokazal, kako svojemu besedilu dodate več obrob. Obrobe je pretežno lahko dobiti s pomočjo Blending options. Pa si poglejmo kako.

 

photoshop_26_1

 

1. Ustvarite nov dokument. Moj bo širok 400px, visok pa 184px. V orodjarni nato izberite Paint Bucket Tool :gs: in pobarvajte celotno površino s temno barvo (#2b2833).

 

photoshop_26_10

 

 

2. Nato v orodjarni izberite Horizontal Type Tool (T) :t: in spišite želeno besedilo. V mojem primeru bo to ime znane rock skupine QUEEN. V dodatnih nastavitvah zgoraj določite anti-aliasing method na Sharp. Če tega ne boste določili bo vaš tekst ves kockast in preprosto neuporaben.

 

photoshop_26_3

 

photoshop_26_12

 

3. Sedaj bomo besedilu določili poseben stil. V bistvu mu bomo dodali obrobe. Desno spodaj kliknite gumb fx > Stroke :fx: . Odprle se vam bodo Blending options. Nastavite jih tako, kot kažejo slike. Nastavite Stroke, Color Overlay, Outer Glow in Drop Shadow.

 

photoshop_26_8

 

photoshop_26_4

 

photoshop_26_5

 

photoshop_26_6

 

photoshop_26_7

 

 

4. To je vse kar morate narediti. Ta tekst efekt pa ni primeren le za tekst, temveč tudi za različne poljubne oblike. Eksperimentirajte!

 

photoshop_26_1

 

photoshop_26_11

 

 

 

V tem vodiču ste lahko kar dobro spoznali Blending Options. Videli ste, da Stroke doda obrobo, Outer Glow zunanji sij in pa Drop Shadow, ki ustvari senco.

 

Hitro photoshopanje ;)

 

{jgototop}{/jgototop}

 

Vsi vodiči so na voljo BREZPLAČNO!
Pišite mi

Želite mnenje ali pomoč pri vašem projektu?

Pišite mi in bom pomagal, kakor bom v tistem trenutku lahko.