Skrijte pogosto uporabljene programe

programi_thumbNe pokažite, da med delom igrate igrice

Ali velikokrat uporabljate program, za katerega bi radi, da drugi ne vejo zanj? Vodič je rešitev za Vas. Recimo, da v službi pogosto igrate minolovca ali pa kartate ali pa preprosto uporabljate internetni brskalnik. Vse to se pokaže v Start meniju med pogosto uporabljenimi programi. Sledite vodiču in videli boste, da lahko svoje nedelo enostavno zakrijete.

Za primer bom s seznama odstranil Beležnico.

5_beleznica 6_brez_beleznice

1. Odprite Start meni in izberite Zaženi (Run).

1_start_run_zazeni

V okence vpišite regedit in kliknite V redu.

2. Sedaj na levi strani razširjajte mape: HKEY_CLASSES_ROOT > Applications > Notepad.exe.

Če ne najdete Notepad.exe boste morali to mapo ustvariti. To naredite tako, da najprej v Start meniju desno kliknete na program, ki ga želite skriti in izberete Lastnosti. Tam vam piše, katera datoteka je tista, ki jo vi rabite (ima končnico .exe).
Ko to zveste (nor. Soll.exe, winmine.exe, ...) desno kliknite na Applications in izberite Novo > Ključ (New > String). Za ime vnesite Soll.exe ali winmine.exe, odvisno od tega, kaj ste zvedeli pri Lastnostih (končnica .exe) !!!

2_nov_kljuc

3. Sedaj, ko ste našli ali ustvarili potreben ključ za vaš program desno kliknite nanj in izberite Novo > Vrednost niza (New > String Value). Poimenujte ga NoStartPage.

3_nova_vrednost_niza
4_nostartpage

Sedaj se odjavite in, ko se boste naslednjič znova prijavili program ne bo več prikazan med pogosto uporabljenimi programi.

Vsi vodiči so na voljo BREZPLAČNO!
Pišite mi

Želite mnenje ali pomoč pri vašem projektu?

Pišite mi in bom pomagal, kakor bom v tistem trenutku lahko.